گفتگو با کسب و کارهای ایرانی: بیمیتو؛ سامانه فروش بیمه آنلاین
شیوع بیماری کرونا در چند ماه اخیر از یک سو و افزایش روزانه استفاده از اینترنت از سوی دیگر، باعث شده که به سمت خدمات آنلاین روی بیاوریم. امروزه افراد به دنبال روشهای مدرن خرید هستند. آنها به دنبال انجام کارها در کمترین زمان ممکن میباشند. بر همین اساس شرکتهای قدیمی نیز به دنبال ورود به این بازار بوده و کسبوکارهای نوپا با هدف خدماترسانی آنلاین شکل گرفتهاند.
به دنبال گسترش خدمات آنلاین، دسترسی به محصولات و خدمات پیش از پیش آسان شده است. خریدهای آنلاین این امکان را به ما میدهند تا در هر کجا و هر زمان محصول و خدمات مد نظر خود را جستجو و به سادگی قیمت،کیفیت خدمات، ویژگیهای محصول، پیشنهادها ، نظرات و … را بررسی نمائیم تا خریدی مطمئن و راحت داشته باشیم.
در زندگی مدرن امروز ریسکهای بسیاری زیادی وجود دارد که نمیتوانیم وقوع آنها را پیشبینی کنیم اما با استفاده از خدمات بیمه میتوانیم خسارات ناشی ازآنها را جبران کنیم. پس چرا بیمه را آنلاین سفارش ندهیم؟
در همین راستا در یکی دیگر از قسمتهای گفتگو با کسبوکارهای ایرانی با جناب آقای « مهدی فروغی » مدیر ارشد بازاریابی بیمیتو؛ سامانه فروش بیمه آنلاین، هستیم تا با این مجوعه و رویکردهای آن در دوران کرونا، بیشتر آشنا شویم.
-
با گذشت چندین ماه از شیوع ویروس کرونا، به عنوان یک مجموعه استارتاپی با چه مشکلاتی در این زمینه (منابع انسانی، لجستیک و …) مواجه بودهاید؟
از اوایل شیوع ویروس کرونا درکشور، بیمیتو یکی از نخستین مجموعههایی بود که به منظور حفظ سلامت کارکنان، سیاستهای دورکاری را اعمال نمود. از آنجا که همهگیری کرونا در فاصله زمانی کمی بروز پیدا کرد، سیاستهای اعمالشده، از قبل پیشبینی نشده بودند و به نوعی واکنشی محسوب میشدند؛ به همین علت نبود آمادگیها و زیرساختهای لازم، سختیها و مشکلات متعددی در روند عملیاتی شرکت به وجود آورد که خوشبختانه به مرور زمان و با یادگیری به وجود آمده، در حال حاضر بیشتر این مشکلات مرتفع شدهاند و میتوان گفت دورکاری در کسبوکار ما در حال تبدیل شدن به یک روتین است.
اگر از تأثیر شیوع کرونا بر داخل شرکت بگذریم، با همهگیری کرونا، خوشبختانه اقبال عمومی نسبت به دریافت خدمات غیرحضوری افزایش پیدا کرد. آن طور که اعداد و ارقام در کسبوکار ما نشان میدهد، بعد از همهگیری، شاهد استقبال بیشتر مردم از خرید آنلاین بیمه در کشور هستیم. از سوی دیگر، ارائه محصولات متناسب با این دوران، مانند بیمه کرونا بر بستر بیمیتو، تلاشی در راستای پاسخ به نیازهای جدیدی بود که در این دوران برای مردم به وجود آمده است.
-
اقدامات شما در راستای مواجه با این پاندمی در ابتدای شیوع بیماری و همچنین در حال حاضر (پس از گذشت چندین ماه) به چه شکل بوده است؟
اعمال برنامههای دورکاری برای کارکنان شرکت، رعایت سختگیرانه پروتکلهای بهداشتی در سطح شرکت و … از مواردی بوده است که ما در سطح سازمان دنبال کردهایم. همچنین حذف نسخه کاغذی بیمه شخص ثالث و امکان دریافت بیمه به صورت PDF، توجه ویژه به رعایت پروتکلهای بهداشتی در بستهبندی و ارسال بیمههایی که نیاز به نسخه فیزیکی دارند، رعایت سختگیرانه پروتکلهای بهداشتی هنگام بازدید مورد بیمه یا تحویل بیمهها، استفاده از ظرفیتهای ارتباطی برند برای آموزش و یادآوری نکات ضروری این دوران و … اقداماتی هستند که ما در مواجهه با کاربران در این دوران خاص انجام دادهایم.
-
تخمین شما برای آثار این اپیدمی بر حوزه فعالیت شما برای چه مدت بوده و چه برنامهریزیهای خاصی اندیشیده شده؟
در اوایل شیوع کرونا، ما هم مثل عموم مردم فکر میکردیم با آمدن فصل گرما، شاهد از بین رفتن ویروس کرونا خواهیم بود، اما به مرور و با انتشار مطالعات جدیدتر مشخص شد تا آمدن واکسن کرونا یا شاید تا شکلگیری ایمنی جمعی (Herd immunity) باید به زندگی با کرونا فکر کنیم. به همین خاطر، برنامهریزیهای فعلی ما با این پیشفرض انجام شده است که قرار است تا مدتها با این ویروس زندگی کنیم و بعید است به این زودی شاهد از بین رفتن آن باشیم. از اینرو، با پیشبینی سناریوهای مختلف، سعی کردهایم طوری برنامهریزی کنیم که در صورت وقوع اتفاقات مختلف، تا حد امکان رفتاری فعالانه داشته باشیم.
-
سایر کسب وکارهای مشابه شما (ارائه دهنده خدمات آنلاین) در خارج و داخل با این مشکلات به چه شکل روبرو شدند؟
آن طور که گزارشهای منتشرشده مختلف نشان میدهد تأثیر ویروس کرونا، صنعت به صنعت متفاوت بوده است. برای مثال، کسبوکارهای فعال در حوزه سفر یا غذا با افت شدید تقاضا روبهرو شدهاند اما کسبوکارهایی مانند خردهفروشی آنلاین با رشد بیسابقه تقاضا مواجه شدهاند. در صنعت بیمه، دو اتفاق مهم رخ داده است؛ یکی اقبال بیشتر مردم به خرید اینترنتی بیمه با هدف خودداری از رفتوآمد و تعامل انسانی غیرضروری و دیگری توسعه محصولات جدید مانند بیمه کرونا.
-
به عنوان یک استارتاپ ارائه دهنده خدمات آنلاین جاگزین راهکارهای سنتی (مراجعه حضوری)، شیوع کرونا تا چه حد منجر به توجه مردم نسبت به این دسته از کسب وکارها شد؟
واقعیت آن است که شیوع کرونا، بیش از هر زمان دیگری یادآور ارزش مهمی شد که بیمیتو برای کاربران خلق میکند؛ یعنی مقایسه و خرید آنلاین بیمه در کوتاهترین زمان و به شکلی بهینه. به همین دلیل، در دوران کرونا به لطف خدا بیمیتو برنده مقایسه مردم بین خرید سنتی و خرید آنلاین بیمه بود و این موضوع باعث اقبال روزافزون مردم به بیمیتو بوده است.
-
وضعیت بیمیتو در مقایسه با سایر رقبای خود (سنتی و آنلاین) به چه شکل است؟
بعد از ادغام برندهای اول و دوم بازار آنلاین بیمه یعنی ازکی و بیمیتو در اواخر سال ۹۸، عملاً رقیب اصلی ما، فروش سنتی بیمه است. هر چند در حال حاضر کماکان درصد قابل توجهی از بازار بیمه کشور، آفلاین است اما آن طور که اعداد و ارقام نشان میدهند، سهم خرید آنلاین بیمه در کشور به صورت روزافزون در حال افزایش است. در همین راستا، عمده فعالیتهای ما، در راستای سهم گرفتن از بازار سنتی بیمه کشور و حرکت مردم به سمت خرید آنلاین بیمه است.
-
آیا آماری در خصوص میزان خرید و یا تمدید بیمه نامه موجود است؟ سهم فروش های اینترنتی از بازار فروش و تمدید بیمه چه میزان بوده است؟
در حال حاضر، سهم بزرگتر بازار بیمه کشور در اختیار فروشندگان سنتی بیمه است، اما رشد خرید آنلاین بیمه بسیار چشمگیر بوده و برآوردها نشان میدهد ایران نیز مسیر بسیاری از کشورهای دیگر را در این زمینه طی خواهد کرد. خوشبختانه به جز موارد معدود مانند زمانی که دیگر مالکیت مورد بیمه در اختیار کاربران ما نیست، اعداد و ارقام مربوط به تمدید بیمهنامه در سرویس بیمیتو بسیار جذاب است؛ چرا که ما از روز اول توجه ویژهای به نگهداشت و وفادارسازی مشتریانمان کردیم و در این زمینه بسیار موفق بودهایم.
-
نقش حمایتی دولت در جهتگذار از خدمات سنتی به راهکارهای اینترنتی چه میتواند باشد؟
دولت میتواند با اقدامات متنوع و استفاده از ظرفیتهای خود، فضای جذابی برای کارآفرینی در کشور به وجود آورد. آن طور هم که تجربه نشان داده به دلیل آنکه اساس کارآفرینی، خلق ارزش است، هر چه ظرفیتهای کارآفرینی در کشور فعالتر شود، شاهد انجام بهتر کارها و کمتر شدن غیراثربخشیها خواهیم بود. اگر واقعاً رویای دولت، حرکت از فضای اجرا به سمت فضای نظارت و واگذاری امور به مردم باشد، حمایت از کسبوکارهای نوپا میتواند نقش بسیار مهمی در این راستا ایفا کند. نگاهی گذرا به سیاستهای کشورهایی مانند کانادا در حمایت از استارتاپها میتواند برای کشور ما مفید باشد. البته که توصیه من به کسبوکارهای نوپا آن است که مدل کسبوکار خود را حتیالامکان فارغ از نگاه ویژه دولت تعریف کنند تا تغییر سیاستها (مخصوصاً تغییر سلیقهای یا یکباره آنها) باعث بروز تأثیرات حیاتی روی کسبوکارشان نشود. متأسفانه شاید تجربه بیشتر کسبوکارهای نوپای کشور ما این است که هر چه معادلات خودشان را فارغ از بخش دولتی تعریف کنند، آسودهخاطرتر و موفقتر هستند.