۷ سوال که بایستی در یک جلسه مصاحبه شغلی بپرسید.

1

افرادی که در طول انجام یک مصاحبه شغلی از اعتماد به نفس کافی برای پرسیدن سوالات خود برخوردار هستند، بیشتر در نظر مصاحبه کننده جلب توجه می کنند. تمامی کسب و کارها به دنبال جذب نیروهای سرزنده، خلاق و با روابط عمومی قوی هستند. اما اگر طول انجام مصاحبه خود خیلی رسمی، بدون تحرک و محافظه کارانه رفار کنید، مصاحبه کننده چکونه بایستی به قابلیت های شما پی ببرد؟


بیشتر بخوانید: چگونه هرگز بیکار نمانیم؟


یکی از بهترین راه حل ها برای اینکه در توانایی خود در ایجاد یک رابطه دوستانه را نشان داده و علاوه بر آن، به میزان قابل توجهی مصاحبه کننده را ملزم کنید تا سپر دفاعی خود را کنار بگذارد، پرسیدن برخی از سوالات به شکلی هوشمندانه طول مصاحبه شغلی است.

در این مقاله می خواهیم شما را برخی از این سوالات آشنا کنیم:

7 سوال که بایستی در یک جلسه مصاحبه شغلی بپرسید.

۱- چرا این جایگاه شغلی خالی است؟

از طریق این سوال شما پی خواهید برد که آیا این جایگاه شغلی به تازگی در چارت شرکت افزوده شده و یا اینکه شما جایگزین فرد دیگری خواهید شد؟ یک جایگاه شغلی جدید در شرکت به معنی حرکت سازمان به سمت توسعه و رشد می باشد. اما اگر شما جایگزین فرد دیگری باشید، به شما این آگاهی را می دهد که بایستی در مورد مهارت های مورد نیاز برای این شغل اطلاعات کسب کنید.

۲- برای کسب این جایگاه شغلی به چه مهارت هایی نیاز است؟

این سوال به مصاحبه کننده این پیغام را می دهد که شما به طور جدی متمایل به کسب این جایگاه شغلی هستید. علاوه بر این، شما می توانید بفهمید کدام یک از توانایی های مورد نیاز برای شغل مورد نظر را دارا بوده و در صورت نیاز توضیحات تکمیلی را در ادامه کار بیان نمایید (مواردی که در داخل رزومه عنوان نشده اند). اگر صادقانه به بیان مهارت های خود در زمینه شغل مورد نظر بپردازید، مطمئنا تاثیر مثبتی به همراه خواهد داشت.

۳- مهم ترین قوانین حاکم بر این جایگاه شغلی کدامند؟

این سوال نیز تا حدودی همانند سوال قبل است، با این تفاوت که بیشتر شغل مورد نظر را به چالش کشیده و ریشه ای تر آن را بررسی می نماید. به عنوان مثال در ارتباط با شغل فروشندگی، اولین و مهم ترین قانون نانوشته حاکم بر هر شرکتی “احترام به مشتری و برخورد دوستانه با وی” است. لازم است که شما با این قوانین نانوشته آشنایی داشته باشید.


بیشتر بخوانید: راهنمای جامع استخدام کارکنان فروش


۴- چشم انداز رشد و پیشرفت در این جایگاه شغلی چگونه است؟

زمانی که شما این سوال را بپرسید، به طور غیر مستقیم به مصاحبه کننده بیان می کنید که فردی هستید که جویای پیشرفت و توسعه شغل خود می باشید و بنابراین سخت کوش و پرتلاش هستید. علاوه بر این نیز این پیام را می دهید که به دنبال شرکتی می گردید که بتوانید مدت زمان طولانی را در آن مشغول به کار باشید. این دقیقا همان چیزی است که هر مدیری از کارکنان خود انتظار دارد. پاسخ این سوال به شما نشان می دهد که آیا کارفرمای شما فردی است که جویای رشد و پیشرفت نیروهای خود بوده و به آن ها در این زمینه کمک می کند یا خیر؟

۵- چه چیز کار کردن در اینجا می تواند جذابیت داشته باشد؟

این سوال نیز منجر خواهد شد تا به اصطلاح مقداری از یخ مصاحبه کننده آب شده و جوی دوستانه بین شما حاکم گردد. علاوه بر این نشان می دهد که شما تا چه اندازه نسبت به شرکت و پیشینه آن علاقه مند هستید.

۶- چه زمانی فرد مورد نظر خود را انتخاب خواهید کرد؟

پاسخ به این سوال در طول مصاحبه شغلی موجب می شد تا شما بتوانید زمان بندی خود جهت خروج از شغل فعلی و حضور در جایگاه شغلی جدید را بهتر تنظیم کنید. در ادامه بحث نیز ممکن است از شما پرسیده شود که چه زمانی آمادگی لازم برای حضور در این شغل را دارید؟ تعیین زمان آغاز کار برای طرفین مصاحبه بسیار ضروری است.

۷- آیا این امکان وجود دارد که محیط شرکت را ببینم؟

هنگامی که یک مصاحبه کننده در انتهای یک مصاحبه شغلی با این سوال روبرو می گردد، این حس در او ایجاد می شود که شما نه تنها علاقه مند به کسب یک تجربه کوتاه در ارتباط با محیط کاری خود بوده، بلکه بسیار برایتان اهمیت دارد که در محیطی مناسب و خوب، مشغول به کار شوید. در صورتی که پس از پرسیدن این سوال با پاسخ منفی از سوی کرفرما مواجه شدید، ۳ حالت پیش روی شما است:

۱) شغل مورد نظر طبقه بندی اطلاعات داشته و از لحاظ امنیتی این بازدید امکان پذیر نیست

۲) شغل مورد نظر بسیار پرمشغله بوده و بازدید شما منجر به کاهش راندمان کاری نیرو ها می گردد.

۳) شما جز اولیت کارفرما برای این جایگاه شغلی نبوده و بنابراین وی تمایلی در این زمینه ندارد.


بیشتر بخوانید: همکاری در فروش چیست و چگونه ایجاد درآمد می کند؟


 

 

1 نظر
  1. آرزو نجفی می گوید

    ممنون بابت متن خوبتون در ارتباط با سوالات مصاحبه شغلی 🌸🌸

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.